Optimera ditt företags ekonomi och lönsamhet

Optimera ditt företags ekonomi och lönsamhet

För varje företag är tillväxt och expansion viktiga mål för att öka lönsamheten. Det finns flera strategier för att hjälpa ditt företag att uppnå dessa mål och komma till nästa nivå, bland annat följande:

  • Använda nya kanaler för försäljning.
  • Expandera till nya marknader.
  • Skaffa effektiva rutiner för fakturering och påminnelser.
  • Skapa fler produkter och tjänster av samma typ.

Topp 4 strategier som ökar lönsamheten

1. Använda nya kanaler för försäljning – Det bästa exemplet i modern tid på hur nya försäljningskanaler kan omvandla ett företag är internet. Internet tar bort hindret av fysiska barriärer och långa avstånd. Tack vare internet kan du locka oändligt många kunder genom att använda digitala annonser, sociala medier, webbsidor och sökmotoroptimering.

2. Expandera till nya marknader – Om dina produkter och tjänster är riktade till en begränsad målgrupp eller område kan du funderar på att bredda dig. Dina produkter och tjänster kan passa på fler platser än vad du kanske anar. Gör undersökningar för att se vilka andra målgrupper som kan ha nytta av vad ditt företag erbjuder.

3. Skaffa effektiva rutiner för fakturering och påminnelser – En förutsättning för att öka lönsamheten är att dina kunder betalar för de produkter och tjänster du säljer. Nackdelen är att det krävs mycket resurser för att kontrollera att alla betalar och skicka påminnelser, inte minst om du driver ett stort företag med tusentals kunder. Lösningen är att avlasta din administration genom att överlämna din fakturering till Intrum som är specialister på att få fakturor betalda. Fördelen med att överlämna din reskontra till Intrum är att du får avancerade analyser av din kundreskontra via Intrum Web. Du kan även koppla reskontran till deras tjänst AnticiPay som gör det lättare att anpassa kravåtgärderna baserat på deras historik. Du kan lita på att Intrum avlastar dig och bidrar med en ökad lönsamhet för ditt företag. Faktum är att Intrum har mer än 100 års erfarenhet och numera är marknadsledande i Europa inom kredithantering. Närmare bestämt arbetar Intrum idag i 24 länder runt om i Europa.

4. Skapa fler produkter och tjänster av samma typ – En strategi för att öka lönsamheten är att helt enkelt skapa fler produkter och tjänster av samma typ. Ta reda på vad som är mest populärt bland dina kunder och erbjud mer av detta.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar