Höj din lön genom att byta jobb

Höj din lön genom att byta jobb

Att få mer pengar i plånboken varje månad vill de allra flesta ha. Det bästa sättet att få upp din lön är att byta jobb. Om du är missnöjd med din lön eller av någon annan anledning vill ha högre lön ska du definitivt börja sondera terrängen efter ett nytt arbete. På så sätt kan du snabbt öka din lön istället för att vänta tills du kommer upp i önskad nivå genom löneförhöjningen varje år. Om du ska söka nytt jobb är det viktigt att du skriver ett bra personligt brev och ett CV. När du ska skriva ett personligt brev kan du ta tips och inspiration från andras personliga brev. Ditt personliga brev är arbetsgivarens första intryck av dig och därför är det av vikt att det är bra. I ditt personliga brev har du verkligen chansen att säga varför du är mest lämpad för det aktuella jobbet. Det finns många tips på hur du skriver ett bra personligt brev och CV på nätet. Det viktigaste är att du lägger tid på det så att du är nöjd.

Tänk på tjänstepensionen när du byter jobb

Det finns statistik som säger att det snabbaste sättet att höja lönen är att byta jobb och störst ökning kan du göra i början av karriären men det är aldrig försent. Det finns inget bättre sätt om du vill ha mer pengar i plånboken. Att höja din lön är ett bra sätt om du vill kunna få bättre ekonomisk frihet. När du byter jobb ska du tänka på tjänstepensionen. Det är av största vikt för din framtida pension att arbetsgivaren sätter av 4,5 procent.

Vet ditt värde när du löneförhandlar

Innan du ska löneförhandla med ditt nya jobb ska du tänka igenom vilket löneanspråk du har innan. Skriv ner en siffra och bestäm också vilken lägsta lön du helst av allt vill ha och vad som är en acceptabel nivå. Du ska vara helt klar med varför du är värd den lön du föreslår. När du får ett erbjudande kan det vara bra att be om det skriftligt och säga att du vill tänka på saken om det nu inte är så att de godtar ditt löneanspråk. Du ska också kolla om det finns några löneförmåner. Du kan förhandla om exempelvis utökad tjänstepension eller fler semesterdagar. Om du blir frågad om löneanspråk när du inte är beredd behöver du inte svara på frågan direkt utan du kan be att få återkomma. Då kan du i lugn och ro fundera igenom saken ordentligt.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar