Bra ekonomi utan att behöva snåla

Bra ekonomi utan att behöva snåla

Att få en bra ekonomi behöver inte betyda ett tråkigt liv. Snarare handlar bra ekonomi om att lägga pengar på sådant som ger dig hög livskvalitet och välja bort onödiga saker som du inte bryr dig om.

Prioritera det som är viktigt – välj bort det oviktiga

Det är fullt möjligt att få bättre ekonomi utan att behöva snåla. Hemligheten är att fatta medvetna inköpsbeslut. Första steget till en bra ekonomi innebär därför att du ska lägga några timmar på att tänka igenom vad som är viktigt för just dig. Drömmer du exempelvis om ett elegant hem med stilren inredning? Känns din nuvarande bostad hopplöst trist och omodern?

Istället för att drömma om att få råd med en lyxig bostad kan du börja med det du redan har. Lägg pengar på att fräscha upp ytskikten såsom väggar och golv. En professionellt utförd golvläggning eller golvslipning i Stockholm förvandlar ditt hem snabbt till en bråkdel av priset för ett nytt boende. K3 Golv är experter på allt inom golv som även kan ge dig tips på vilken typ av golv som passar bäst hemma hos dig.

Sätt upp mål för din ekonomi

När du har skrivit upp vilka områden i livet som du vill prioritera kan du också fundera på vilka långsiktiga drömmar du har. Många har nog tänkt tanken ”om jag bara vinner storvinsten så skulle jag kunna köpa….”. Men faktum är att i stort sett alla har möjlighet att förverkliga sina drömmar. För att kunna göra det behöver du ta kontrollen över din ekonomi. Gå igenom dina inkomster och utgifter och skriv upp dem. Gör en budget som inkluderar ett månadssparande och se till att minska ner på onödiga inköp. Många blir förvånade över att de lägger flera tusenlappar på små inköp av till exempel kaffe, snacks och utemat.

Döp gärna ett av dina bankkonton till det mål du har, till exempel ny bil eller resa till Thailand. Det gör att målet blir tydligare och mer närvarande i ditt liv. Om du har ett långsiktigt mål som ligger mer än tre år fram i tiden är det en bra idé att spara pengarna i fonder, till exempel en bred indexfond med låg avgift. På så sätt kan du få pengarna att växa utan att du behöver anstränga dig!

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar