Byt elbolag och förbättra din ekonomi

Byt elbolag och förbättra din ekonomi

Om du är intresserad av att förbättra din ekonomi finns det mycket pengar att tjäna genom att byta elbolag. Hur stor mängd pengar du kan spara beror på vilket elavtal du har i nuläget, hur mycket el du förbrukar och var du bor. Du kan välja mellan olika avtalsformer; bundet eller rörligt.

Som första steg, jämför olika elpriser hos Byt Elbolag. Här behöver du bara fylla i ditt postnummer och kan sedan klicka dig vidare. Det är bra om du har gjort en god uppskattning kring hur mycket energi du förbrukar för att kunna avgöra vilket elavtal som passar dig bäst. Du kan använda dig av Energimyndigheten för att göra en enkel kalkyl. Fyll i uppgifter kring ditt uppvärmningssystem, din bostad och din nuvarande elförbrukning.

Bra för ekonomin

Att byta elbolag regelbundet kan ge stora fördelar för din privatekonomi. Om ditt hushåll har en stor elförbrukning kan det finnas mycket pengar att tjäna. Du har då möjlighet att använda dig av av de kampanjer som elbolagen ofta har för att hitta nya kunder. Elbranschen går hela tiden igenom förändringar och och mer miljövänliga alternativ tar större plats på marknaden.

Elbolagen kan ofta erbjuda flera sorters elavtal. Det finns både fasta och rörliga elavtal samt mixavtal. Du har möjligt att teckna rörligt avtal och slipper då bindningstid. Priset du betalar för elen påverkas av elbörsens utveckling vilket innebär att du kan få betala olika mycket per månad. Med ett fast avtal slipper du osäkerheten, din kostnad blir då densamma för elen under hela din avtalsperiod. Den slutliga varianten av avtal är ett mixavtal som är vad det låter. Här betalar du ena halvan av din förbrukning som ett rörligt pris, med den andra halvan betalas till ett fast pris.

Många bolag att välja mellan

Vi är beroende av att ha el i vardagen, därför finns det nu en stor mängd olika elbolag att välja mellan baserat på kundens preferenser. När du väljer elavtal kan du utgå från vilken energikälla du föredrar. Alla källor har sina för- och nackdelar. Du kan här välja den energikälla du värdesätter mest, till exempel baserat på fördelar för miljön. Vissa föredrar vind- och vattenkraft, medan andra vill ha kärnkraft. När du byter elbolag kan du spara mycket pengar. Du kan rösta med din plånbok och på så vis skicka ut signaler kring vad du gillar som kund och vad du vill ha mer av. Om du satsar på ett elavtal där du köper vindkraft signalerar du att du vill att denna sektor ska växa, vilket visar för politikerna vad folket föredrar.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar