Sälj guld eller jobba extra för en bättre ekonomi

Sälj guld eller jobba extra för en bättre ekonomi

Om det tryter lite i kassan vid slutet av månaden, eller om du behöver pengar för en särskild utgift, kan det vara dags att se över din ekonomi. Även om du redan har en fast inkomst betyder det inte att slantarna alltid räcker och därför gäller det att hitta vägar till extra medel.

Här kommer du kunna läsa om några bra och smarta vägar till en bättre ekonomi. Det gäller att både ha ordning på inkomsten och utgifterna men också att ta till olika metoder för att tjäna extra. Du kommer kanske till och med kunna spara pengarna för en tryggare framtid, men det kräver att du tar tag i din ekonomi på ett klokt sätt.

Sälj det du inte behöver

Ett av de första sätten att snabbt få in pengar på är att sälja diverse ägodelar. Du kan till exempel tryggt sälja guld till bra priser online, vilket inkluderar saker som smycken, guldmynt, klockor och tandguld och du får pengar på bankkontot inom ett par dagar. Vad exakt du vill sälja är helt upp till dig själv, men en bra regel är att börja med sådant du inte använt på länge. Hur fin den där guldkedjan än är så är den inte mycket till nytta om du aldrig kommer ha den på dig!

Det finns också möjligheter att sälja andra föremål som till exempel kläder, möbler, böcker och gamla leksaker och du kan antingen välja att göra det online eller att ta dig till en loppmarknad. Allt du tjänar på loppis upp till 50 000 kronor kan du stoppa i fickan men därefter måste du skatta för det du får in. Detsamma gäller saker som du tillverkar själv och säljer online. Är du till exempel duktig på att sticka eller virka kan du sälja dina alster från en egen hemsida och med det få in några extra slantar.

Jobba extra då och då

Det är viktigt att du får tid åt dig själv men om du behöver en liten ekonomisk boost kan det vara smart att ta extrajobb. Förr var det nästan bara ungdomar som tog jobb som exempelvis reklamutdelare eller barnpassare men idag vill många äldre jobba extra för att antingen få in några slantar eller att ha något att syssla med. Det kan vara allt från städjobb till hundpassning eller att vikariera på skolor eller företag. Ett kul extrajobb är att jobba som filmstatist men det kräver att du är mycket flexibel då inspelningar kan dra ut på tiden eller plötsligt skjutas upp på grund av dåligt väder.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar