Bättre ekonomi som pensionär

Bättre ekonomi som pensionär

Även om du är pensionär kan du göra mycket för att få en bättre ekonomi. Det är många som känner att de är ”fattigpensionärer”, eller att de sitter fast och inte kan påverka sin situation så mycket. Men att vara pensionär betyder bara att du har passerat en viss ålder, inte att du har mindre möjligheter i livet.

Pensionär

Det är många arbetande människor som ser fram emot att en dag få bli pensionärer, inte behöva gå upp till jobbet varje vardagsmorgon. Samtidigt är det många pensionärer som känner att livet är lite torftigt eller att de sitter fast. Att det är svårt att göra ekonomiska förändringar. Men att vara pensionär är så mycket mer än att bara få pension och vara med i PRO, och att ha arbetslivet bakom sig. Som pensionär har du stora möjligheter att göra många sköna saker. Men det kräver ju naturligtvis att du har medel, det vill säga pengar, för det. Medan vi arbetar har vi ofta mer pengar, men mindre tid. Som pensionär har man ofta mer tid, men mindre pengar.

Jobba

Du behöver alltså mer inkomst. Först och främst är det väldigt många pensionärer som väljer att fortsätta att jobba. Om du inte gillar att bara gå hemma är det smart att söka jobb. Förutom att det kommer ge dig mer pengar både nu och i framtiden, så ger det också en meningsfull vardag. Som pensionär kan du också välja att bara jobba 25 eller 50 procent. Det finns rent av särskilda jobbförmedlingar för pensionärer. Många arbetsgivare, särskilt privata företag, inser att det kan vara smartare att anställda en erfaren och lugn pensionär för att göra många administrativa sysslor, istället för en ung person som vill vidare i livet.

Hyra ut

Det andra sättet som du som pensionär kan förbättra din ekonomi på är genom att hyra ut dina tillgångar. Har du ett större hus eller en lägenhet med ett rum över? Hyr ut och få mer pengar varje månad. Det är många pensionärer som har fritidshus som bara står. Hyr ut det ett par veckor om året, så kommer du enkelt få mer pengar på bankkontot. Detsamma gäller om du har en husbil, husvagn eller ett släp. Kolla igenom vad du har att hyra ut, så kommer du snart se en förändring i din ekonomi.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar