Känner du dig ekonomiskt hjälplös?

Känner du dig ekonomiskt hjälplös?

Idag är det många som känner sig hjälplösa, uppgivna och desperata inför sin ekonomiska situation. Men du behöver inte sitta fast i din ekonomiska situation. Du kan ta steg framåt.

Hjälplöshet och desperation

Att känna sig hjälplös och desperat kring sin ekonomi är mycket dränerande. Då är det svårt att gå framåt i livet och göra de aktiva steg som du behöver göra. Du tänker att det är din ekonomiska situation som är din stora fiende, men egentligen är det känslorna kring din ekonomiska situation som är det största problemet. Det finns alltid en lösning. Börja med att tänka igenom hur du känner och tänker kring din ekonomi och din livssituation. Skriv gärna ner det. Det är ett första steg för att ta dig framåt.

Bättre inkomst

Det finns två saker du behöver göra för att förbättra din ekonomi. Dels behöver du minska på utgifterna, dels behöver du öka dina inkomster. Börja med att göra en budget och ta bort onödiga utgifter. Sedan är det dags att titta på inkomsterna. Kan du jobba mer? När vi känner oss ekonomiskt desperata kan tanken på att jobba extra kännas oerhört jobbig. Eller så har du inte möjlighet till det. Du behöver ta hand om dina barn eller din hälsa för att bara orka med livet. Ett tips är då att gå in på Skatteverkets hemsida och ansöka om F-skattsedel och bli egenföretagare. Alla kan bli egenföretagare. Idag kan du enkelt börja arbeta online: det kostar inte mycket att starta en webbshop, börja blogga eller starta en YouTubekanal som faktiskt kan ge dig inkomst. Det tar ett tag, men två saker kommer att hända: du känner att du gör något aktivt och efter ett tag börjar du få mer pengar på bankkontot.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar