Vikten av kunskap för god ekonomi

Vikten av kunskap för god ekonomi

För att få en bra ekonomi och få pengar över är det viktigt att förstå hur ekonomi fungerar. Både orden som används och vad de verkligen betyder.

Samla dina lån

En viktig term att förstå är att samla lånen. Det är en bra början om du på allvar vill förändra din situation. Slippa vara orolig för räkningarna och rent av få råd att göra fler saker. När du samlar dina lån tar du ett lån som betalar av dina mindre lån. Det har två stora fördelar: du får ner räntan och kommer omgående att spara pengar. Sedan får du också en bra mental start för att börja arbeta med ekonomin. Ett lån att betala av, istället för att behöva få fyra olika räkningar för kreditkort och avbetalningar på möbler, resor och kläder. Börja din ekonomiska resa: lär dig vanliga termer inom ekonomi och lån i Advisas ordlista och samla även dina lån hos dem.

Mer kunskap ger mer pengar

Det som ofta skiljer mellan välbeställda hushåll och hushåll med ansträngd ekonomi är både hur mycket som kommer in, men också kunskapsnivån. Det finns läkare som tjänar mycket mer än en undersköterska, ändå kan undersköterskan ha mer pengar på kontot om personen har mer kunskap. Det är många som bara handlar fler saker, ju bättre lön de får. Trots en lön på 70 000 kronor i månaden så är de ändå fattiga. De har inget riktigt sparkapital, ingen passiv inkomst och skulle få problem om de plötsligt blev arbetslösa. Så lär dig vanliga termer inom ekonomi och lån i Advisas ordlista för att få lite mer kött på benen vad det gäller både lån och hur du får pengarna att börja arbeta åt dig.

Spara

Alla vet vad spara är för något, men alla har inte kunskapen att verkligen sätta igång. Naturligtvis underlättar det att snabbt kunna spara ihop pengar med en hög lön, men ta det inte som en förevändning att inte börja spara. Då kommer du bara fortsätta att sitta fast på samma sätt som idag. Smartaste sättet att börja spara är genom att du beslutar dig för att lägga undan en särskild summa varje månad på ett sparkonto. Dina sparade pengar handlar om att ha en buffert. Har du noll kronor börjar du att spara ihop 10 000 kronor. I annat fall är 50 000 eller 100 000 kronor ett bra mål. Helst ska du ha tre-sex månadslöner ihopsparade på ett konto. Men ta det steg för steg, så kommer du att lyckas. Det är bättre att spara 250-1000 kronor varje månad, än ingenting alls.

Passiv inkomst

Nästan alla rika människor har passiv inkomst. Passiv inkomst är pengar som kommer in utan att du behöver arbeta för dem. Du tjänar pengar i sömnen. Du får passiv inkomst genom aktier, fonder, eget företag som växer, men också genom att hyra ut ett rum eller sommarstugan.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar