Studielån

Studielån

Studielån är bland de smartaste lån som du kan ta. Genom att ta studielån får du en möjlighet att studera, och alltså tjäna mer pengar i framtiden.

Ta studielån hos CSN

De flesta som studerar tar studielån hos CSN, antingen både lån och bidrag, eller bara bidragsdelen. Genom att ta ett studielån får du möjlighet att helt fokusera på dina studier och snabbare bli klar. Det som dock kan vara klokt att tänka på är att inte ta studielån för mindre kurser som inte kommer att ge dig ett jobb. Dels behöver du faktiskt betala tillbaka studielånet, dels vill du använda ditt studielån till program som verkligen kommer att ge dig ett jobb i framtiden. Annars är studielånet bortkastat.

Betala tillbaka ditt studielån

Studielånet från CSN har en väldigt låg ränta, så det är inte det första lånet som du ska betala av om du har flera lån. Dock är det alltid klokt att bli skuldfri. När du har betalat av alla andra lån, så satsar du på att betala av ditt CSN-lån. Vill du låna smart, så ska du betala tillbaka på lånet så snart du kan. Då betalar du mindre i ränta och kan göra vad du vill med dina pengar.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar