Ditt jobb

Ditt jobb

När man har ett jobb kan man längta efter att få vara ledig. Men när man inte har ett jobb så längtar man efter att få ett arbete. För att må bra behöver vi jobb, men det handlar naturligtvis också väldigt mycket om ekonomi.

Mer pengar

Behöver du förbättra på din inkomst? Då finns det tre saker som du kan göra: löneförhandla, jobba extra eller söka ett nytt jobb. Om du trivs på din arbetsplats och med dina arbetsuppgifter är det smartast att löneförhandla. Kan du inte få en löneökning kan du antingen startat eget företag vid sidan om, eller så börjar du jobba extra. Det är alltid möjligt att tjäna mer pengar. Du kan också hyra ut någonting, för att på så sätt förbättra din ekonomi.

Hitta ett jobb

Om du är arbetslös och inskriven på Arbetsförmedlingen, så är det det viktigaste att bara hitta ett jobb. Att få ett jobb kommer både påverka din självkänsla, hur meningsfull vardagen känns och din ekonomiska situation. Förutom att söka jobb på olika jobbsajter, som Platsbanken, så finns det mycket som du kan göra själv för att hitta ett jobb. Du kan behöva flytta. Om du har barn som går i skolan kan det vara svårt att flytta för ett Jobb. Dock kan det vara möjligt att börja pendla. Du bör gå runt till de lokala företagen och arbetsplatserna som finns. Presentera dig, förklara att du söker jobb. Var villig att ta det jobb som erbjuds. Om du är ung och inte har kommit in på arbetsmarknaden, är det väldigt viktigt att ta vilket jobb som än erbjuds dig. Du får du ett jobb att skriva in på ditt CV.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar