Nyttja ränta-på-ränta-effekten

Nyttja ränta-på-ränta-effekten

Har du hört talas om ränta-på-ränta-effekten? För att få en riktigt bra ekonomi, mer pengar på bankkontot, ska du satsa på denna ekonomiska princip.

Vad är ränta-på-ränta?

Ränta-på-ränta-effekten innebär att du börjar tjäna pengar på pengar som har vuxit på ditt bankkonto/din aktier. Låt oss säga att du sparar 30 000 kronor i en indexfond. Denna indexfond växer med 10 procent varje år. 10 procent av 30 000 är 3000. När året har gått har du tjänat 3000 kronor. När du går in i det nya året har du 33 000 kronor som kan växa. Dessa 3000 kronor som du har tjänat genom räntan, är dina ränta-på-ränta-pengar.

Investera för att få mer ränta

För att lära dig mer om ränta-på-ränta-effekten och hur du investerar är det klokt att läsa Dagens Industri och följa med på olika investeringsforum. Lär dig mer om hur du investerar, så kommer du få mer pengar genom räntan. Pengar som sedan kommer att ge dig en bättre ekonomi. Målet med att investera är just att du ska få ränta på pengarna. Alltså att dina pengar blir små arbetare som arbetar åt dig – medan du gör andra saker.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar