Ekonomiska tips för pensionären

Ekonomiska tips för pensionären

Om du har gått i pension kanske du har fått en längre månadsinkomst. Det är nu som pensionär som du ska leva livet och göra alla det där sakerna som du inte har kunnat göra tidigare. För en del blir inkomsten drastiskt mindre och för en del andra är den fortfarande bra. För att du ska kunna dryga ut pengarna i plånboken är det perfekt att utnyttja seniorrabatter. Om du är intresserad av rabatter ska du gå in på Seniordeal och kolla in alla deras rabatter. Det finns rabatter på nöjen, kläder, mobilabonnemang, träning, hälsoprodukter och mycket mer. Det finns mycket pengar som du kan spara genom att använda dig av rabatter.

Gör en månadsbudget

För att du ska få koll på dina pengar är det bra att göra en budget för varje månad. Då vet du mycket som du behöver för att betala de fasta kostnaderna och vad som finns över till nöjen. Om du använder rabatter kan du spara pengar på dina fasta kostnader. Du kan få rabatt på mobilabonnemanget och elavtalet. De pengarna kan du använda till att leva livet. Det är inte roligt att behöva vrida och vända på varenda krona som pensionär. Sedan finns det en mängd andra tips som du kan testa för att kunna spara pengar, som att planera dina matinköp, inte slänga mat, handla på mat på extrapris och sälja saker som du längre inte använder. Att jämföra avtal och priser är något som du också kan spara in en hel del på.

Fortsätt att spara pengar som pensionär

Det många inte tänker på är att det är viktigt att fortsätta spara till pensionen efter att du har gått i pension. Det är farligt att bara stirra dig blind på själva dagen du gått i pension när det gäller sparandet. Ditt sparande ska inte upphöra den dagen. Det är lika viktigt att ha en plan för hur du ska få dina pengar att fortsätta att växa även som pensionär. Ett tips är att inte sänka risken för tidigt. Pensionen ska räcka hela ditt liv och det är en stor fördel om du kan få avkastning på dina pengar med tanke på inflationen. Du ska inte ta allt för stora risker men att ha kvar ett ben på aktiemarknaden kan vara en bra idé. Om du behöver hjälp kan du kontakta din bank för att få guidning.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar